Sotemuotoilu

Sotemuotoilu

Sotemuotoilu on sote-palveluiden ihmislähtöistä kehittämistä palvelumuotoilun ideologiaa ja menetelmiä hyödyntäen. Kehittämisen keskiössä ovat ihmiset ja palveluiden kautta tuotettava lisäarvo.

Tutustu tarkemmin

Sotemuotoilu yhdistää vahvan toimialaymmärryksen ja muotoiluajattelun huomioiden alaan liittyvät erityispiirteet. Ymmärrämme myös teknologian tarjoamat mahdollisuudet osana toimivien palveluiden kehittämistä. 

Yhdistämme vahvan sote-ymmärryksen ja muotoiluajattelun

Sotemuotoilu menetelmineen auttaa tuomaan yhteen käyttäjien tarpeet ja teknologian tarjoamat mahdollisuudet yhteentoimiviksi kokonaisuuksiksi. Erityisosaamistamme ovat toimivien sote-palveluiden ja toimintaprosessien kehittäminen.

Esimerkkejä sotemuotoilupalveluistamme:

 • Sote-digitalisaatio -toiminnan kehittäminen teknologiaa hyödyntäen. Toimintalähtöisten teknologiaratkaisuiden määrittely, kehittäminen, käyttöönotto ja vaikuttavuuden arviointi.
 • Asiakastarpeiden määrittely
 • Palveluiden konseptointi ja tuotteistaminen
 • Toimijoiden välisen yhteiskehittämisen mahdollistaminen
 • Työntekijäkokemuksen kehittäminen ja johtaminen
 • Asiakaskokemuksen kehittäminen ja johtaminen
 • Palvelupolkujen, hoitoketjujen ja toimintaprosessien mallintaminen, kehittäminen ja arviointi
 • Liiketoimintamuotoilu
 • Palveluiden brändäys ja markkinointi
 • Työpajojen suunnittelu ja fasilitointi (myös etätyöpajat)
 • Sote- strategiat ja johtamisen kehittäminen

Tarjoamme osaamistamme asiakkaidemme käyttöön erilaisten yhteistyöprojektien ja toimeksiantojen muodossa. Autamme toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa aina kehittämistarpeiden tunnistamisesta muutoksen hallintaan arjessa. Yhdessä löydämme ne osa-alueet, joita kehittämällä parannamme palveluiden laatua, kilpailukykyä ja toiminnan tuloksellisuutta.

Järjestämme mielellämme myös koulutuksia ja valmennuksia liittyen palvelumuotoiluun sote-toimintaympäristössä. Sotemuotoilijamme ovat kokeneita kouluttajia, esiintyjiä ja fasilitaattoreita. Osaamme kysyä juuri oikeita kysymyksiä ohjataksemme työskentelyä ratkaisukeskeisesti kohti tavoitteita ja innostaa ihmisiä tarttumaan muutoksen tuomiin mahdollisuuksiin.

Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että toimimme itse kuten opetamme. Suunnittelemme siis toimeksiannot menetelmineen aina asiakkaan kanssa yhteistyössä vastaamaan niille asetettuihin tavoitteisiin.

 

 

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää!

Lisätietoja
Marja Harjumaa

Marja Harjumaa

Sotemuotoilija, johtava konsultti
+358 44 515 9439
marja.harjumaa@salivirta.fi

Jätä yhteydenottopyyntö  Rekisteriseloste

  Lue myös

  IHMISLÄHTÖINEN (SOTE)DIGITALISAATIO -Videoluentoblogisarja

  Kävin joulukuussa 2019 nauhoittamassa Oulun yliopiston Vimma-studiolla videoluentosarjan sote- digitalisaatioon liittyen. Luentosarja koostuu kolmesta noin puolen tunnin luennosta, jotka kukin on jaettu 6-10 minuutin osioihin. Luennot on räätälöity osaksi Oulun yliopiston FutureDigiHealth-opintojaksoa, jonka suunnittelusta on vastannut yliopisto-opettaja Olli Autio. Kiitokset Ollille, että pääsin mukaan tuottamaan sisältöä opintojaksolle! Aiheena digitalisaatio on ajankohtainen ja osittain myös pahoin… Read more »

  Lue artikkeli

  Terveydenhuollon keskijohdolla tärkeä rooli digipalveluiden käyttöönotoissa

  Istun teatterin katsomossa. Edessäni kohoaa korkea verho, joka peittää taakseen näyttämön. Olemme tulleet teatteriin katsomaan ensi-iltaa, ja sali on täynnä. Näytelmän aiheena on sähköisten palveluiden käyttöönotto terveydenhuollossa. Useissa rooleissa nähdään paljon kiitosta ja kritiikkiä saanut Keskijohto. Terveydenhuollossa IT-järjestelmien käyttöönottojen määrä on lisääntynyt viimeisen 10 vuoden kuluessa huimasti, ja tahti vain kiihtyy. Käyttöönotto on teknologiahankinnan kriittisin… Read more »

  Lue artikkeli

  Sairaanhoitaja vai hoitotyön asiantuntija?

  Oikein hyvää kansainvälistä sairaanhoitajan päivää tänään 12.5.! Tuon tuostakin mediassa nousee keskusteluun sairaanhoitajien työn arvostus (tai sen puute). Sairaanhoitajia verrataan usein mm. insinööreihin (AMK), joilla samanmittaisen koulutuksen ajatellaan tuovan leveämmän leivän ja rutkasti enemmän arvostusta. Tämä vertauskuva kirvoittaa aika ajoin kipakoitakin keskusteluja, jotka johtavat useimmiten keskusteluun rahasta. Siitä mistä se kenellekin tulee ja mitä se… Read more »

  Lue artikkeli

  Etsimme joukkoomme sotemuotoilijaa

  23.11.: Kiitämme kaikkia sotemuotoilijan tehtävään hakeneita! Olemme vastaanottaneet lukuisia erinomaisia hakemuksia, joita olemme käyneet yhdessä läpi ja edenneet nyt rekrytoinnissa seuraavaan vaiheeseen. Tällä erää emme siis voi enää ottaa vastaan uusia hakemuksia tähän tehtävään. Uskomme kuitenkin sotemuotoilun kysynnän jatkavan kasvuaan ja sen myötä tarvitsemme todennäköisesti jatkossakin uusia osaajia joukkoomme. Jos siis olet kiinnostunut sotemuotoilijan tehtävistä,… Read more »

  Lue artikkeli

  Perfect Smart Home for the Elderly- It’s not at all about technology

    O’ou WE’RE IN TROUBLE! Half of the social and healthcare professionals are retiring in coming years. At the same time our population is getting older. This situation creates new needs and possibilities to develop solutions for challenges this changing world desperately needs. In Finland we are good at developing technology and sometimes it feels… Read more »

  Lue artikkeli