Sote-ICT -hankinnat ja -hankkeet

Sote-ICT -hankinnat ja -hankkeet

Autamme asiakkaitamme hankkimaan käyttöönsä markkinoiden parhaat toimintaa tukevat tietojärjestelmäratkaisut ja muut tekniset työvälineet.

Reagoi ketterästi sote-alan muutoksiin toimivilla ICT-ratkaisuilla

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristön muutoksiin reagointi edellyttää sote-organisaatioilta sekä toiminnan, että työvälineiden uudistamista. Näitä uudistuksia tulee tehdä suunnitelmallisesti, määrätietoisesti ja tavoitteellisesti.

Me Salivirta & Partnersilla autamme asiakkaitamme hankkimaan käyttöönsä markkinoiden parhaat toimintaa tukevat tietojärjestelmäratkaisut ja muut tekniset työvälineet. Palvelumme jakautuvat hankinta- sekä hankepalveluihin.

Riippumaton hankintapalvelu päätöksenteon tukena

Salivirta & Partnersin hankintapalvelut avustavat sosiaali- ja terveydenhuollon informaatioteknologiaan liittyvissä hankinnoissa. Tunnemme sekä julkisten että yksityisten sote-palveluntuottajien asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisujen markkinatilanteen ja toimijat. 

Julkisiin hankintoihin liittyvä juridiikka on oma erikoisalansa, joka on EU-tasolta vahvasti säädelty. Me tunnemme hankintalain kiemurat ja mahdollisuudet sekä markkinoilla olevat tuotteet ja viemme hankinnat sujuvasti läpi lakiasiaintoimistokumppanimme tukemana.

Hankintapalveluumme kuuluvat muun muassa markkinakartoitukset, vaatimusmäärittelyt, kilpailutukset ja käyttöönotot. Toimittajariippumattomana yrityksenä tuemme puolueettomasti asiakkaitamme hankintojen läpiviennissä. Teemme myös sujuvaa yhteistyötä eri ratkaisutoimittajien kanssa.

Esimerkkejä hankintapalveluistamme:

 • Asiakas- ja potilastietojärjestelmien vaatimusmäärittelyt, uudistamiset ja vaihtamiset
 • Toiminnanohjausjärjestelmien ja resurssihallintajärjestelmien kilpailuttaminen
 • Sote-rakennushankkeisiin liittyvien teknologiahankintojen suunnittelu
 • Organisaatioiden hankintakäytäntöjen kehittäminen
 • Hankintoihin ja käyttöönottoihin liittyvät tietoturva- ja tietosuojaselvitykset

Sote-hankkeet kerralla kuntoon hankepalvelulla

Hankepalveluillamme tuemme sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita alan erityisosaamista vaativien projektien läpiviennissä. Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus hanke- ja projektijohtamisesta julkishallinnossa, joten voimme kehitämme asiakkaidemme projekti- ja hanketoimintaa kokemuksen syvällä rintaäänellä. 

Toimimme myös tarvittaessa hankkeiden projektipäällikkönä ja tarjoamme asiakkaillemme tukea ja konsultointia projekti- ja hanketoimistojen perustamisessa sekä niihin liittyvissä haasteissa.

Esimerkkejä hankepalveluistamme

 • Hankejohtaja merkittävien muutoshankkeiden läpivientiin
 • ICT-projektipäällikkö uuden sote-keskuksen tai sairaalan rakennusvaiheeseen
 • Projektipäällikkö ja sisältöasiantuntijat potilastietojärjestelmän uudistamishankkeeseen
 • Projektipäällikkö työvuorojen suunnittelujärjestelmän käyttöönotossa
 • ICT-projektipäällikkö ja asiantuntijat tietojärjestelmien integraatioprojektissa
 • ICT-projektipäällikkö ja -arkkitehti kehittämisen tiekartan laadinnassa

Kokonaisvaltaista turvallisuus- ja riskienhallintaa

Riskienhallinta on kiinteä osa sote-organisaatioiden arkea ja vaatii erityishuomiota myös muutoshankkeiden suunnittelussa. Riskienhallintaa ja -johtamista ohjaavat standardit antavat lähtökohdat riskienhallinnan periaatteiden, puitteiden ja riskienhallintaprosessin määrittämiselle. 

Me Salivirta & Partnersilla tuemme sote-toimijoita, kun tavoitteena on varmistaa tai kehittää kokonaisturvallisuutta, riskienhallintaa ja -johtamista sekä toiminnan ja sen laadun systemaattista kehittämistä.

Tunnemme sote-organisaatioille tyypilliset riskit ja autamme asiakkaitamme hallitsemaan niitä. Lähestymme riskienhallintaa kokonaisvaltaisesti yhdistämällä toisiinsa potilasturvallisuuden, tietoturvallisuuden, jatkuvuudenhallinnan ja yhteiskunnan kriisivarautumisen näkökulmat. Erikoisalaamme ovat muun muassa tietosuoja-asiat sekä tietosuojavaikutusten arviointiin (DPIA) liittyvät toimeksiannot.

Miten voisimme auttaa sinua?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Lisätietoja
Jätä yhteydenottopyyntö  Rekisteriseloste

  Lue myös

  Lue artikkeli

  Lue artikkeli