23/01/2020
Kävin joulukuussa 2019 nauhoittamassa Oulun yliopiston Vimma-studiolla videoluentosarjan sote- digitalisaatioon liittyen. Luentosarja koostuu kolmesta noin puolen tunnin luennosta, jotka kukin on jaettu 6-10 minuutin osioihin. Luennot on räätälöity osaksi Oulun yliopiston FutureDigiHealth-opintojaksoa, jonka suunnittelusta on vastannut yliopisto-opettaja Olli Autio. Kiitokset Ollille, että pääsin mukaan tuottamaan sisältöä opintojaksolle!
Aiheena digitalisaatio on ajankohtainen ja osittain myös pahoin väärin ymmärretty. Liian usein digitalisaatio määritellään erilaisten teknologiavälineiden kautta. Digitalisaatio on kuitenkin ennen kaikkea toiminnan muutosta teknologiaa hyödyntäen. Ihmisten arjen tuskan helpottamista ja uudenlaisten toimintamallien mahdollistamista. Kehittämisen tulisi näin ollen lähteä ihmisten tarpeista ja tapahtua yhteistyössä. Näin saamme aikaan sitä aitoa digitalisaatiota joka palvelee niin asiakkaita kuin ammattilaisiakin mahdollistaen aidon kohtaamisen siellä missä sitä tarvitaan.
En ole aiemmin nauhoitellut luentoja, joten kokemus oli laatuaan ensimmäinen ja voin kertoa, että kylläpä jännitti! Ihan eri juttu tuottaa videoita kuin live-luentoja ja puheenvuoroja. Tässä ne nyt kuitenkin ovat, työpöydällä nätisti paketissa. Olen saanut luvan laittaa videot jakoon myös omien kanaviemme kautta, joten tästäpä lähtee käyntiin blogisarja, jossa on yhteensä yhdeksän osaa seuraaviin teemoihin liittyen:
Teema 1: Ihmislähtöinen digitalisaatio – Millaista osaamista tarvitaan?
- Osa 1: Digitalisaatio: Mitä se on ja miksi sitä tarvitaan?
- Osa 2: Digitalisaation kolme kipukohtaa
- Osa 3: Sote ja digitalisaatio: Millaista osaamista tarvitaan?
Teema 2: Digitalisaation ihmislähtöinen johtaminen SOTE-palveluissa
- Osa 1: Sote ja ihmislähtöisyys
- Osa 2: Työntekijäkokemus on asiakaskokemuksen paras kaveri
- Osa 3: Suunta selevä: Kohti ihmislähtöisempiä digiratkaisuja
Teema 3: Digitalisaation mahdollisuudet sote-alan täydennyskoulutuksessa
- Osa 1: Osaaminen muuttuvassa maailmassa
- Osa 2: Digitalisaatio, yksilölliset opintopolut ja työn imu
- Osa 3: Vinkit digi-oppivan organisaation kehittämiseen
Tervetuloa seuraamaan!
Lisätietoja

Piritta Jalonen
Johtava sotemuotoilija, myynti- ja markkinointijohtaja, osakas
+358 40 724 4983
piritta.jalonen@salivirta.fi