Virpi Pelto

Virpi Pelto

Johtava konsultti

Tietotekniikan DI, sairaanhoitaja

Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu, tuumi Muumipappa. Sote-sektorilla eletään muutostuulten tuiverruksessa, jonka vuoksi onkin tärkeää keskittyä odottamaan mieluummin auringonnousua kuin pelätä myrskyä ja muistaa, että muutos on myös mahdollisuus.

Virpi on koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri ja sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja. Virpi on työskennellyt sekä sairaanhoitajana että IT-alalla, viimeisimpänä lähes 14 vuotta erikoissairaanhoidon tietojärjestelmän kehittämistehtävissä. Virpillä on kokemusta erityisesti tuote -ja palveluhallinnasta, määrittelytehtävistä, määrityshankkeiden ohjaamisesta sekä esimiestehtävistä. Pitkä historia terveydenhuollon IT-sektorilla on luonut Virpille laajan verkoston eri tahoihin, kuten kansalliset toimijat, julkisen terveydenhuollon organisaatiot ja alan yritykset.

Työn ohessa Virpi on suorittanut johtamisen opintoja ja hankkinut ammatillisen opettajan pätevyyden. Näiden johdosta kouluttaminen, mentorointi ja heterogeenisten tiimien ja moniammatillisten ryhmien ohjaaminen ovat niinikään Virpin osaamisalueita; myös käytännön kokemusten myötä.

Virpi on työskennellyt Salivirrassa vuodesta 2018.

Virpin erikoisosaaminen:

  • terveydenhuollon IT-hankkeiden vaatimus- ja toiminnallinen määrittely sekä ohjaus
  • strateginen suunnittelu
  • terveydenhuollon eri ammattiryhmien ja toimijoiden vaatimusten ymmärtäminen ja kyky löytää eri osapuolille optimaalinen ratkaisu
  • isojen ja kompleksisten kokonaisuuksien hallinta, kyky nähdä ”iso kuva”
  • vahva dokumentoija ja kokenut esiintyjä
  • kyky ”kansantajuistaa” terveydenhuollon ammattilaisille tietojärjestelmäratkaisujen ja kansallisten vaatimusten sekä lainsäädännön edellyttämien muutosten vaikutukset ja hyödyt arkipäivän toimintoihin