Susanna Martikainen

Susanna Martikainen

Johtava konsultti, sotemuotoilija
Filosofian tohtori, tietojenkäsittelytiede; Medianomi, graafinen viestintä

Susanna on kokenut sote-tietojärjestelmien asiantuntija, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus asiakas- ja potilastietojärjestelmien käytettävyyden ja käyttökokemuksen kehittämisen parista. Ennen Salivirralle siirtymistään Susanna on työskennellyt monipuolisesti erilaissa rooleissa aina käytettävyysasiantuntijan tehtävistä UX-tiimien johtamiseen.

Koulutukseltaan Susanna on filosofian tohtori ja graafiseen viestintään erikoistunut medianomi. Väitöstutkimuksessaan Susanna käsitteli terveydenhuollon tietojärjestelmien käytettävyyden kehittämistä ja käyttäjien osallistumista kehittämiseen. Lisäksi hän on täydentänyt osaamistaan esimies- ja johtamisopinnoilla sekä hyödyntänyt työssään menestyksekkäästi palvelumuotoilun ideologiaa ja menetelmiä.

Muotoiluajattelu antaa keinoja toiminnan ja tietojärjestelmien yhtäaikaiseen kehittämiseen yhteentoimivuuden ja sujuvien työnkulkujen rakentamiseksi. Vuosien kokemus on tuonut mukanaan näkemystä myös siihen, miten käytettävyys tulisi nykyistä paremmin huomioida osana sote-tietojärjestelmien hankintaprosesseja.

Susanna on työskennellyt Salivirrassa vuodesta 2021.

 

Susannan erikoisosaaminen

– Palvelumuotoilu
– Design thinking
– UX Design
– Käytettävyystestaus/ arvioinnit
– Vaatimusmäärittelyt, erityisesti käyttäjänäkökulma ja toiminnalliset vaatimukset
– Työnkulkujen ja prosessien kuvaaminen ja kehittäminen
– Sote-toimialatuntemus