Kimmo Kääriä

Kimmo Kääriä

Johtava konsultti, osakas

Kauppatieteiden maisteri

Nyt ei enää riitä se, että prosesseja ja palveluita sähköistetään. Pitää olla rohkeutta uudistua - ei pelkästään nopeuttaa ja tehostaa nykyistä tekemistä, vaan tuoda täysin uudenlaisia toimintatapoja.

Kimmo Kääriä on analyyttinen terveydenhuollon kehittäjä, jolla on vahva yhdistelmä sote-toimialan, tiedon hyödyntämisen, IT:n, liiketoiminnan osaamista. Hänellä on vankka kokemus kehittämistoiminnan johtamisesta terveydenhuollon palveluntarjoajaorganisaatiossa. Suurten asiakokonaisuuksien hahmottaminen on ollut hänelle arkipäivää osallistuessaan terveyspalveluorganisaation laajamittaiseen palvelurakenteen ja prosessien uudistamiseen.

Kimmo on työskennellyt Salivirrassa vuodesta 2014.

Kimmon erikoisosaaminen

  • Ollut viemässä läpi vaativia organisatorisia ja toiminnallisia uudistuksia ja on kokenut toimija muutosjohtamisessa, hanke- ja projektinhallinnassa sekä johtotehtävissä
  • Erityisenä vahvuusalueena terveydenhuollon toimintalähtöinen strategiatyö ja siihen kytkeytyvät IT:n hyödyntämismahdollisuudet
  • Toiminnan ja järjestelmien kehittämisessä erityisosaamista mm. johtamisjärjestelmien kehittämisen, johdon raportoinnin, toiminnanohjauksen, asiakas-/potilastietojen hallinnan, sähköisen asioinnin ja omahoidon alueilla

Yksityisen sote-palvelutuotantokentän visio ja tiekartta sote-tiedonhallintaan – tavoitteet ja tarkoitus palvelutuotannon sujuvoittamiseksi

Puheenvuoroni Hyvinvointiala HALI ry:n ”sote-tiedonhallinnan visio 2030 ja tiekartta” -avausseminaarissa. Mistä on kyse ja miksi tämän tulee kiinnostaa sote-alan ylintä johtoa?

Millainen muutos on tarpeen?

Kehitys, muutos ja transformaatio ovat tämän päivän hitti-sanat. Onko muutoksesta tullut jo itseisarvo? Miksi ja millä tavalla pitäisi sitten muuttua?

Hyvä johtaja kysyy hyviä kysymyksiä

Muutos lähtee ihmisistä ja ihminen ei muutu pyynnöstä tai käskystä. Useimmiten kysyminen on tehokkain tapa aikaansaada muutosta. Siksi on arvokasta osata kysyä hyviä kysymyksiä hyvin.

Läpimurrot tehdään yhdessä

Näin syntyy läpimurto – henkilökohtaisella tasolla, yhteisössä ja toimialalla.

Digi edellä puuhun?

Toisinaan digitalisaation ajatellaan ratkaisevan kaiken. Samaan aikaan se on jotain varsinaisesta toiminnasta irrallaan olevaa. ”Tietohallintoyksikkömme hommia”, kuvasi yksikin sote-palvelutuotannosta vastaava johtaja. Mitä ihmettä?

Digitalisaatio hoiva-alalla

Puheenvuoroni esitysmateriaali Diakoniaopiston tilaisuudessa 12.3.2018. Aiheeseen liittyviä poimintoja blogistamme: Uudistuminen ja ravistelun tärkeys Analogisaatio Asiakaslähtöinen sote Digidisruptiot voimistuvat, myös Uber pahasti uhattuna Digital Health in Finland (eng.) Palvelumuotoilulla potkua sote-palveluihin -koulutuskiertue Laita palautetta tai jatketaan keskustelua esim twitterissä: @Salivirta tai @kimmo_kaaria

Digital Health in Finland – the big picture

What is the big picture and why is development so challenging? What should be done and why is co-operation a key factor for success?

Uudistuminen ja ravistelun tärkeys

Kodak on klassinen esimerkki siitä, miten isokin yritys voi romahtaa, jos se ei huomaa uudistua ajoissa. Kodakilta jäi huomaamatta digitaalisen valokuvauksen kehitys ja siihen liittyvät softat, appsit ja tiedostojen jaot. Vähän samoin kävi kotimaiselle matkapuhelinjätillemme…

Digidisruptiot voimistuvat – myös Uber pahasti uhattuna

Aina kun puhutaan digitalisaatiosta, sen tuomasta disruptiosta ja uusista liiketoimintamahdollisuuksista, on kärkiesimerkkinä Uber – tuo taksiliikenteen kiistelty korvaaja. Valtava yritys, kova kasvu ja lokoisat oltavat? Tuskinpa. On niitä nimittäin kulman takana muitakin disruptioita tuloillaan.

Terveydenhuoltoala murroksessa – ketkä selviävät voittajina?

Monilla muilla toimialoilla uudet pelurit ovat tuoneet merkittävää disruptiota: muuttaneet koko pelikenttää, ansaintalogiikkaa, liiketoimintamalleja ja aiheuttaneet jopa lainsäädäntöhaasteita – ei uusilla teknologioilla, vaan uudenlaisella ajattelulla ja palvelutavalla. AirBnB, Netflix, Uber, Spotify, esimerkkejä eri aloilta on paljon. Sama tapahtuu vääjäämättä terveydenhuollossa.