Juha Viitala

Juha Viitala

Johtava konsultti

Kauppatieteiden maisteri

Täydellisinkään tieto ei korvaa ajattelun puutetta.

Juha Viitala on toiminut liiketoimintakonsulttina, teknologia- ja tietojärjestelmäasiantuntijana, projektipäällikkönä, yrittäjänä sekä IT-kehitystehtävissä julkishallinnossa ja yksityissektorilla. Juhalla on monipuolista kokemusta liiketoimintakriittisten järjestelmien hallinnasta ja kehittämisestä monimutkaisissa toimintaympäristöissä sekä asiakkaan että järjestelmätoimittajan edustajana. Juhalla on mm. TOGAF-, ITIL- ja PRINCE2-sertifikaatit.

Juha on työskennellyt Salivirrassa vuodesta 2016.

Juhan erikoisosaaminen

  • terveydenhuollon alueellisen ja paikallisen tason arkkitehtuurikehitys
  • IT-palveluiden johtaminen
  • raportoinnin kehittäminen

Ajetaan(ko) me tandemilla

Maakuntauudistus, maakunnan liikelaitos, valinnanvapaus, asiakasseteli, henkilökohtainen budjetti, asiakassuunnitelma, terveyserojen kaventaminen, SoteDigi, 3 miljardin säästöt…

Faktat ja harhat

Otsikon käsitteet nähdään monesti toistensa vastakohtina, näinhän asia ei tietenkään ole. Hyvin yleisesti harhat perustuvat faktojen ”harhaiseen” tulkintaan. Vakavammissa tapauksissa harhaluulo (deluusio) luokitellaan sairaudeksi. En tässä yhteydessä kuitenkaan tarkoita harhalla sairauden asteelle mennyttä tilaa, vaan ihan tavallisia jokapäiväisiä tulkintoja asioista ja niiden merkityksistä. Faktat alkavat elämään ihmisen päässä omaa elämäänsä, kun niiden tulkintaan liitetään vahvoja… Read more »