Elina Salla

Elina Salla

Johtava konsultti

Diplomi-insinööri, Terveystieteiden maisteri

Elina on kokenut terveysteknologian asiantuntija, joka on omimmillaan innovatiivisena kehittäjänä ja sparraajana monitieteellisissä työryhmissä. Ketterät menetelmät ja yhteiskehittäminen ovat hänelle tuttuja. Elina on toiminut kehityksen ja projektinhallinnan työtehtävien lisäksi myös tutkimuksen parissa, joten arvonluonnin ajattelun lisäksi hänen työskentelyä ohjaa myös näyttöön perustuva päätöksenteko. Elina on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja konetekniikan diplomi-insinööri.

Ennen Salivirtaan siirtymistään Elina on työskennellyt projektikoordinaattorina valmistellen kansainvälisiä ja kansallisia terveys- ja hyvinvointiteknologian hankkeita. Elina on mm. laatinut teknologian nykytilaselvityksiä tulevaisuuden teknologioiden kehityksen tueksi sekä tehnyt vaikutusten arvioimista tulevaisuuden hoitopolkuihin akuuttilääketieteessä sekä neurologiassa. Koordinaattorin työssään hän perehtyi myös älykkäisiin päätöksenteon tukijärjestelmiin ja niiden käyttöönottoon liittyviin haasteisiin, mistä kumpusi idea alkaa tutkia, miten data-analytiikan hyödyntäminen vaikuttaa lääkärin päätöksentekoon. Elina on vahvistanut liiketoimintaosaamistaan markkinoinnin ja yrittäjyyden opinnoilla.

Elina on työskennellyt Salivirrassa vuodesta 2018.

Elinan erikoisosaaminen

  • terveysteknologian markkinan ja toimijoiden perusteellinen tuntemus
  • ketterien menetelmien ja yhteiskehittämisen hyödyntäminen
  • projekti- ja hankejohtaminen
  • liiketoiminnan kehittäminen esim. tutkimustulosten kaupallistamiseksi: lean-menetelmällä ideoinnista pitchaukseen
  • käytettävyyssuunnittelu, mukaan lukien mobiili- ja web-sovellusten käyttöliittymäsuunnittelu ja käytettävyyden evaluaatio